Управниот одбор ве информира и воедно ве поканува на следните настани:

КОКТЕЛ

На 08.09.2010 год. од 18.00 часот, по повод 40- годишниот јубилеј на Друштвото како и државноста на Р:Македонија ќе се организира КОКТЕЛ  во просториите на Друштвото.

ПОЛИТИЧКА ДЕБАТА

На 12.09.2010 год. од 18 до 20.00 часот ќе се одржи политичка дебата со кандидатите за пратеници во Риксдагот, Гунила Карлсон од Социјалдемократите и Јасенко Селимовиќ од Фолкпартијата.

ЈУБИЛЕЈНА ПРОСЛАВА

На 09.10.2010 год. во просториите на ФОРУМ Кортедала торг, од 18 до 01.00 часот ќе се организира ПРОСЛАВА посветена на 40-годишниот јубилеј на Македонското друштво „Гоце Делчев„. Програмата на прославата ќе биде збогатена со учество на екстрадните уметници од Македонија Елена Велевска и Стевче Стојковски. Ќе настапат и „Втора Генерација„ како и Фолклорнара и Хорската секција на Друштвото.

Добро сте дојдени