На 26 март 2011 година во просториите на македонското друштво „Гоце Делчев“ во Гетеборг ќе се одржи 21. по ред културна манифестација Ден на македонската поезија во Шведска, која секоја година се одвива под покровителство на Mакедонскиот сојуз.

Во рамките на програмата на манифестацијата, која лани го одбележа својот 20-годишен јубилеј, ќе настапат дваесетина автори. Гостин од Македонија овојпат ќе биде истакнатиот поет и литертурен критичар Бранко Цветкоски, кој од пред извесно време е назначен за директор на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје.

Програмата ќе започен во 14.30 часот. Друштвото „Гоце Делчев„ се наоѓа на Rimmaregatn 8, Hisings Backa