Почитувани!

Ве известуваме дека Летната Школа по Македонски јазик наменета за деца потомци на иселениците од Македонија, со цел изучување на македонскиот јазик која Агенцијата за иселеништво годинава ќе ја организира по шести пат, ќе се одржи во периодот од 04-10 август 2013 година.

Сместувањето на учениците и одржувањето на наставата ќе биде во хотел во Охрид, каде 50% од трошокот за сместување ќе биде на сметка на Агенцијата за иселеништво. Агенцијата за иселеништво ќе ги сноси и трошоците за наставниците кои ќе ја водат наставата. Превозот до Охрид ќе биде во организација на самите учесници (родителите).
 
На "Летната Школа" учество можат да земат сите заинтересирани, без претходна селекција и без ограничување на возраста.
За дополнителни информации околу сместувањето и цената ќе ве известиме во поблиска иднина.

Ве молиме присуството да го пријавите на интернет адресата на Агенцијата за иселеништво: e-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Благодариме за соработката

Директор,
Васил Наумов