Веќе неколку години по ред се одржува манифестација Кулинарски вештини во нашето Друштво во организација на неуморниот Женски актив.
Започнуваме со нашата гордост и младост фолклорната секција, а потоа завршуваме со превкусните специјалитети и музика за душа.
 
Прво, второ и трето освоено место, честитки до добитничките и сите вредни жени кои дадоа свој придонес за овој настан да биде повкусен и повесел.