Godisen_odmor

Фолклорната секција при Македонското друштво „Гоце Делчев„ ќе настапи на традиционалната манифестација „Бакадаген„ на Селма лагерсторг, во сабота на 12 мај со почеток во 14.00 часот.

Folklor_Helsingborg

Backadagen_12

Backadagen_012

Во вторникот на 1 -ви Мај, Македонското друштво „Гоце Делчев„ го реализира планираниот проект одбележување на Денот на Друштвото „Гоце Делчев„

Членовите од сите генерации учествуваа во повеќе натпреварувачки и забавни игри и поминаа едно пријатно попладне во заедничко дружење.

За присутните на овој заеднички ден беше припремена вкусна скара од страна на пензионерската секција.

Goce_delcev_1

Goce_delcev_4

Goce_delcev_8

Goce_delcev_3

Goce_delcev_5Goce_delcev_9

ПРОЛЕТНО ЧИСТЕЊЕ  

Во сабота на 21 април , со почеток во 10.00 часот, ке се спроведе работна акција за чистење и уредување на дворната површина на Друштвото.

Управниот одбор ги повикува членовите да се вклучат во оваа работна акција за уредување на друштвениот дом

veligden

Во среда на 11 април 2011 год. со почеток во 17.00 час.

на тема:  СТАРОСНА ПЕНЗИЈА

предавач: Марина Каланоска