Izlozba_2014.pdf

ДЕН НА МАКЕДОНСКАТА ПОЕЗИЈА - 29 март 2014 година - Гетеборг
 

Годинашната манифестација Ден на македонската поезија под покровителство на Македонскиот сојуз ќе се одржи на 29 март со почеток во 12.30 во друштвото „Гоце Делчев“ во Гетеборг. Гости од Македонија ќе бидат: Лидија Димковска, поетеса и прозаист, добитник на наградата на ЕУ за најдобра книга и д-р Златко Николоски, автор на книгата „Македонска дијаспора - клуч за развојот на Република Македонија“.

Наредниот ден на 30 март ќе се одржи литературна средба со поетесата Лидија Димковска во новоустановената LITTERATURHUSET во Гетеборг од 13.00 до 16.00. 
Litteraturhuset се наоѓа на Heurlins plats 1. Den stora gula tegelbyggnaden bakom Draken (vid Järntorget)

 

Osmi_mart_2014.jpg

Folkor i jazik

ПРИЈАВА ЗА ГЛАСАЊЕ

ЗА ИЗБОР НА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО ДИПЛОМАТСКО – КОНЗУЛАРНИТЕ ПРЕТСТАВНИШТВА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО СТРАНСТВО ОДНОСНО КОНЗУЛАРНИТЕ КАНЦЕЛАРИИ

 

Pravo_za_glasanj.pdf

GS_2014.pdf