Раководство на Женскиот актив за 2009 година

стојат: Душка Василевска, Блага Симоновска, Менка Петрова, Лилјана Трифуновска -претседател, Снежана Цуклева, Цена Јовановска, Марија Монева, седат: Мила Гаич и Веса Гусаковска.

Во недела на 01-02-2009 со почеток во 15.00 часот ќе продолжат редовните активности за деца: ФОЛКЛОР, ПЕСНИЧКИ И ДРУГИ ИГРИ.

Женскиот актив на Друштвото „Гоце Делчев„ во соработка со Општината Гетеборг и АБФ ја издаде книгата „30-годишен елан на жените„, посветена на 30 годишната работа на Женскиот актив.

Во Македонското друштво „Гоце Делчев„ во Гетеборг на 12 септември 2008 година се одржа промоција на книгата „Што е социјалдемократија?„ во превод на македонски, чии автори се Ингвар Карлсон, поранешен шведски премиер и Ан-Мари Линдгрен.

На фотографијата: Јани Макрадули, Ивица Челиковиќ и Ингвар Карлсон

СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН 30 ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА ЖЕНСКИОТ АКТИВ

МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА 8 МАРТ СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН

На 8 Март, во свечено украсените простории и пред голем број на посетители свечено се одбележа Меѓународниот ден на жената 8 Март. По овој повод беше изведена свечена програма со настап на Хорската секција при Друштвото, а со своја напишана песна, посветена токму за овој Ден, настапи и најстарата членка при друштвото Кристина. Со прекрасно расположение, за кое придонесе и оркестарот „Гром„ се играше и пееше до утринските часови.