Стара Нова Година - ВАСИЛИЦА

Заеднички пречек на Стара Нова Година со традиционалното Василичарско паре ќе се организира во среда на 13 јануари со почеток во 17.30 часот, во просториите на Друштвото.

За децата (само тие што ќе се присутни) мали подароци. Влез слободен.

Видео снимка од Василица http://www.youtube.com/watch?v=kmn1kvDmmio

Video snimki od LUCIA vo Drustvoto na "Yutoube" 2009trajan

http://www.youtube.com/watch?v=mRkJe_YBfAo

 

 

Хорската секција започна со својата активност. Пробите се одржуваат секоја недела во 17.00 часот.

Поранешни и нови членови се добродојдени.

По повод Осми Септември - Денот на независноста на Република Македонија, Управниот одбор ќе приреди скромен КОКТЕЛ за своите членови, во недела на 06 септември, во 17.00 часот

Порака од Ана Ибрисагиќ, пратеник од Шведска во Европскиот парламент

Им благодарам на сите македонци кои ја подржаа мојата кампања и кои излегоа на изборите. Оваа битка ја добивме, но сега преостанува заеднички да се бориме Македонија што поскоро да влезе во Европската Унија. Јас од моја страна ќе се потрудам и очекувам поместување во тој правец, уште во текот на шведското претседавање со ЕУ.